fredag den 5. oktober 2012

Hjemmebagte pitabrød


Pitabrød
6 store stykker

Du skal bruge:
  • 3½ dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g hvedemel
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt salten.
  2. Ælt ca. ½ af melet i dejen.
  3. Ælt lidt af det resterende mel i af gangen. Dejen skal være smidig, men må ikke hænge fast i fingrene.
  4. Dæk skålen til og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 1 times tid.
  5. Tænd ovnen på 200 grader.
  6. Slå dejen ud på et melet bord og del dejen i 6 lige store boller og rul dem ud i en cirkel, de skal være ca. ½ cm tykke.
  7. Lad dem efterhæve i ca. 10 min.
  8. Bag dem i ca. 8 min, brødene skal "pustes" op og gerne være lidt lysebrune.
  9. Afkøles på en rist eller serveres med det samme.

Husk at komme netop dit yndlingsfyld i - herhjemme er vi ret vilde med iceberg, agurk, majs, skinke, peberfrugt og cherrytomater - som også kan ses på overstående billede :-)

4 kommentarer:

  1. Hej hej

    Ser lækkert ud!

    Vi kommer altid hytteost i da det smager fantastisk med skinketern og æg.

    Måske du tør prøve :)

    God weekend

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak :-)
      Det tør jeg skam godt prøve, lyder som en god sammensætning! Tak for tippet.

      Slet
  2. Hvor ser de gode ud, de må helt sikkert være bedre end supermarkedets!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have - de er også meget bedre end supermarkedets :)

      Slet