torsdag den 18. oktober 2012

Brydebrød


Sådan to lækre fætre her ligger nu og venter på at det bliver weekend og familie-morgenmads-hyggetid igen. Idag har det jo som tidligere nævnt været Den Store Bagedag 2012 - og denne omgang Brydebrød har været éen af de ting vi herhjemme har bagt. Opskriften er lidt på gefühl, men du får den herunder, da jeg noteret undervejs.

Brydebrød
2 stks á 7 brød

Du skal bruge:
  • 500g hvedemel
  • 35g gær
  • 3½ dl vand
  • 1½ spsk olie
  • 1½ tsk salt
  • Drys af forskellig art
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i håndlunt vand.
  2. Tilsæt hernæst de øvrige ingredienser og ælt dejen godt - gerne i 4-6 minutter.
  3. Herefter kommes et klæde over dejen og den hæver i 45 minutter.
  4. Nu deles dejen i 14 stykker som formes til boller.
  5. Bollerne placeres på en bageplade som en blomst. Én bolle i midten, de resterende rundt om - men husk et lille mellemrum i mellem på ca. 2-2½ cm. (En "blomst" pr. bageplade!)
  6. Efterhæve i 20 minutter.
  7. Pensl' med vand og drys med det du har lyst til. Jeg har her drysset med blå birkes, græskarkerner, sesamfrø og Nigella frø.
  8. Bages i 10 minutter i en 250graders forvarmet ovn.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar