søndag den 23. september 2012

Birkes boller

Lækre, luftige boller - springfyldt med en masse lækre blå birkes!


Disse boller er super nemme at lave - og så smager de bare hammer godt! Hvis du ikke bryder dig så meget om birkes inde i bollen, så undlader du blot at komme det i dejen.

Birkes boller
20 stks

Du skal bruge:
  • 1 kg hvedemel
  • 1 pakke gær
  • 1½ tsk salt
  • ½ dl blå birkes
  • 1 dl margarine
  • 6 dl lunken vand
  • Til pensling: 1 æg, 1 spsk vand, 1 drys salt og blå birkes.
Sådan gør du:
  1. Opløs gær i lunken vand og tilsæt de resterende ingredienser.
  2. Ælt dejen godt og til den til hævning i 30 minutter lunt og tildækket.
  3. Slå dejen ud til 20 boller og læg dem til efterhævning på en bageplade i 1 time.
  4. Pisk æg, vand og salt let og pensl bollerne med det, og drys med blå birkes.
  5. Bages i ca. 15 minutter ved 220 grader.

1 kommentar:

  1. Nu har jeg brugt denne opskrift et par gange, også med variationer i form af gulerødder, solsikkekerner og citronskal. - De sidder altid lige i skabet!

    Herlig nem opskrift, tak. :)

    SvarSlet