tirsdag den 12. juni 2012

Baked Oatmeal Muffins

....proppet med søde hindbær og god mørk chokolade.
Disse bavianer på 56g stykket, indeholder 110 kalorier - så det er jo en herlig og god erstatning for almindelige cupcakes eller ligende hvis du (som jeg) forsøger at tabe lidt kilo!


Opskrift og inspiration er fundet hos detskalsmageafnoget på hendes opskrift som er HER. Men her får i lige opskriften som jeg lavede dem - for jeg lavede jo havrekagen som havremuffins :)

Baked Oatmeal Muffins m. hindbær og chokolade
20 stks

Du skal bruge:
  • 300g havregryn
  • 60g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 200g græsk yogurt 2%
  • 1 medium æg
  • 1 tsk vanilje essens
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl mælk
  • 30g hakket mandler
  • 1 tsk salt
  • 200g frosne hindbær
  • 50g mørk chokolade
Sådan gør du:
  1. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Tilsæt nu roligt de våde ingredienser og tilsidst fyldet.
  3. Klip bagepapir ud i passende størrelser, og kom et lille stykke bagepapir og en god spsk "havre-dej" i hvert hul i en muffin-bageform.
  4. Kom pladen i ovnen og bag dem i ca. 15-18 minutter til de er let gyldne.
  5. Nydes mens de stadig er lune - evt. med en klat fromage frais eller græsk yougurt til.
NB: De skal være lidt våde og virke lidt 'ubagte'. Det er jo havregrød, og skal derfor stadig minde lidt om konsistensen af havregrød, ellers bliver de virkelig ærgelige tørre.




Nybagte og lune Baked Oatmeal Muffins - de er super lækre lune. Og kan bruges på hvilken en tid af døgnet du har lyst til. Dog er chokolade versionen nok mest henvendt som snack eller kage-erstatning, og ikke morgenmad. ;-)


Her er en Baked Oatmeal Muffin serveret med lidt græsk yougurt og hakket chokolade.

TIP: Erstat hindbær og chokolade med andet fyld. Måske jordbær og hvid chokolade? Kun fantasien sætter grænsen!

4 kommentarer:

  1. De ser godt nok spændende ud... Den ryger lige i gemmerne :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er de også - jeg er i hvert falde forelsket i dem, og skal helt klart lege med indhold i disse basser, så snart jeg har spist den portion her ;)

      Slet
  2. Mmh.. det kunne da være man skulle prøve dem med en omgang rabarber fra fryseren! De ser rigtig gode ud.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Uhm... Rabarber - det lyder super lækkert! Det må jeg også forsøge mig med en anden god gang :-)

      Slet