fredag den 16. marts 2012

Kartoffel-porre suppe

Mums. Det smager bare SÅ godt, og det har vi fået her til aften :) Og i aftenens version med sprøde bacon tern i - dobbelt op på mums! Selv ungerne guffede det i sig - der plejer ellers skulle en del mere til, før end at de gider grønsager ;). Jeg laver altid supper lidt på slum, men nogenlunde således er opskriften.

Kartoffel-porre suppe, nok til 4-6 personer.

Du skal bruge:
  • 2 store løg
  • 2 porre
  • 1 kg kartofler
  • 1½L vand
  • 2 hønseboullion terninger
  • Friskrevet peber
  • En klat smør
  • ¼ madlavningsfløde
Sådan gør du:
  1. Skyl, rens og skær grønsager i grove stykker og kom dem op i en gryde.
  2. Steg grønsagerne i smør i ca. 5 min. (Grønsagerne må IKKE blive branket)
  3. Hæld vand over grønsagerne og tilsæt boullion terningerne.
  4. Lad det små simre i ca. ½ time.
  5. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med lidt friskkværnet peber.
  6. Blend herefter hele molevitten med en stavblender til ønsket konsistens.
  7. Serveres straks eller sættes på køl til det skal bruges.
Suppen kan serveres med hvad som helst. Græskarkerner, sprøde bacontern, suppe flutes - you name it. Kun din fantasi sætter græsen! ;).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar