lørdag den 24. marts 2012

Grov boller



Har længe haft brug DENNE  opskrift som jeg har fået af Lene. Idag har jeg leget lidt videre med opskriften og fundet frem til en omgang sunde, nemme grovboller, som ikke skal hæve natten over. Resultatet blev super godt! Bollerne er sprøde og bløde på samme tid. Det har det bedste fra en alm. hvid bolle og det bedste fra en god grovbolle - blandingen er perfekt hvis du spørg' mig ;).

Grovboller, 16 styks.

Du skal bruge:
  • 7 dl lunken vand
  • 1 pakke gær
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl rugmel
  • 2 spsk honning
  • 1½ tsk salt
  • 1 håndfuld groft hakket græskarkerner
  • 1 håndfuld femkornsblanding
  • 8 dl hvedemel
Sådan gør du:
  1. Opløs gær i det lunkne vand.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser.
  3. Ælt dejen rigtig godt sammen.
  4. Sæt dejen til hævning, lunt og tildækket, i ca. 1 time.
  5. Slå dejen op og form 16 boller.
  6. Pensel' bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i 20 minutter.

Nydes lune med koldt smør - mums. Kan med fordel snildt fryses ned til senere brug!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar