tirsdag den 25. oktober 2011

'Sund' banankage


Hermed kommer opskriften på banankagen jeg bagte tidligere idag! Havde jo lovet sønnen banankage, og tænkte at jeg ville finde en knap så usund opskrift, så jeg med god samvittighed kunne skære ham et TYKT stykke! Den er så lækker den kage, og man kan set ikke smage at det er en med mindre sukker og uden fedtstof! Opskriften er tyvstjået fra detskalsmageafnoget.dk, dog ændrede jeg et par småting!

'Sund' banankage.

Du skal bruge:
  • 150g sukker, 
  • 3 æg, 
  • 200g hvedemel, 
  • 4 moste modne bananer,
  • 1 tsk bagepulver.
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  2. Bland mel og bagepulver.
  3. Mos bananerne og vend det i æggene skiftevis med melblandingen.
  4. Kom dejen i smurt springform, bag kagen midt i ovnen ved 180°c i ca 30-40 minutter - put evt staniol over, hvis overfladen bliver lidt for mørk.
ET GODT TIP: Kom chokoladeknapper på kagen netop som den er kommet ud af ovnen - så er den ekstra lækker og god. Indeholder godt nok et par kalorier mere, men det må man jo også godt engang i mellem ;).

1 kommentar:

  1. Hej Maria! Jeg faldt over dit blogindlæg og ville bare lige dele min udgave af "sund "banankage med dig. Jeg har nemlig eksperimenteret mig frem til en variant der er endnu sundere! :-D Håber du har lyst til at afprøve den.
    Her får du linket: www.marieklee.dk/semi-sund-banankage/

    SvarSlet